ŽELIŠ DA SE TVOJ GLAS ČUJE U EU?

Projekat YOU4EU – Učešće građana 2.0, od septembra 2018. do februara 2020. godine, zajednički realizuju  Beogradska otvorena škola (Srbija), Institut alternativa (Crna Gora), GONG (Hrvatska), PiNA (Slovenija). Projekat se sprovodi uz podršku programa Evropske unije „Evropa za građane i građanke“.

Interesuju vas evropske integracije? Ne znate dovoljno o EU, izazovima sa kojima se suočava i pravcu u kom se razvija? Želite da skrenete pažnju na pitanja koja su značajna za budućnost Srbije u EU? U okviru prve faze istraživanja, projekta „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, imate priliku da postavljate pitanja donosiocima odluka na nivou EU i Srbije.

Kako se navodi na sajtu Beogradske otvorene škole (BOŠ) (http://www.bos.rs/rs/vesti/21/2018/12/14/zelis-da-se-tvoj-glas-cuje-u-eu-.html), u decembru i januaru, o aktuelnim temama biće reči na Facebooku, Twitteru i Instagramu, a vi imate priliku da pitate sve što biste želeli da znate.

Nakon što prikupe vaša pitanja, počinje izrada  upitnika koji će tokom druge faze istraživanja, u februaru 2019, proslediti relevantnim institucijama u Srbiji i EU koje učestvuju u kreiranju i donošenju odluka. Ovim upitnikom BOŠ želi da dobije odgovore na vaša pitanja i da donosiocima odluka skrene pažnju na teme koje su vama važne.

Vaša pitanja i odgovori na njih biće osnova za izradu dokumenta „50 ključnih pitanja za budućnost Evropske unije“ koji će krajem 2019. biti predstavljen u sedištu Evropske unije, u Briselu. U izradi dokumenta će učestvovati i partnerske organizacije Beogradske otvorene škole iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore koje će ovo istraživanje sprovoditi u svojim državama.

Izvor: www.bos.rs