Škola omladinskog aktivizma u Kruševcu

Škola omladinskog aktivizma, organizovana od 23. do 25. decembra, u okviru projekta “AKTER – aktivizam, edukacija i volonterizam mladih” koji sprovodi Edukativni centar – Kruševac, okupila je 25-oro mladih iz Kruševca.  Reč je o trodnevnoj obuci u oblasti aktivizma, volonterizma i programa mobilnosti mladih.

Učesnici i učesnice su, na početku obuke, imali su priliku da saznaju više o neformalnom i informalnom obrazovanju. U nastavku, kroz interaktivne sesije, u fokusu su bili participacija mladih, aktivizam u zajednici, volontiranje i mobilnost, a pažnja je usmerena i na veštine komunikacije. Mladi Kruševljani i Kruševljanke u završnici obuke, osmislili su akcije kojima bi unapredili stanje u različitim segmentima života lokalne zajednice.

 

Nakon Škole omladinskog aktivizma, obučeni vršnjački edukatori i edukatorke učestvovaće u planiranju i realizaciji interaktivnih radionica, prezentacija i javnih događaja, koji će biti sprovedeni do kraja projekta.

——————————————————————————————————————————————————————————-

Projekat „AKTER – aktivizam, edukacija i volonterizam mladih“ sprovodi Edukativni centar – Kruševac. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).