U KRUŠEVCU ODRŽANA RADIONICA ZA SREDNJOŠKOLSKE TIMOVE ZA KVIS

U okviru projekta “Moja karijera – Međusektorski do razvijenog sistema karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama u Kruševcu”, koji Edukativni centar Kruševac sprovodi uz podršku Švajcarske organizacije za pomoć svetu rada SOLIDAR SUISSE, krajem avgusta, organizovana je dvodnevna radionica „Izrada Godišnjih planova Timova za karijerno vođenje i savetovanje (KVIS) za školsku 2018/2019.”

Na radionici, koja je okupila predstavnike Timova za KVIS kruševačkih srednjih škola, najpre je iznet osvrt na Godišnje planove KVIS za školsku 2017/2018. i predstavljene mogućnosti za uvođenje inovativnih usluga za učenike i novih lokalnih provajdera. Usledio je rad, u timovima, na aktivnostima i priprema Godišnjih planova za karijerno vođenje i savetovanje za nastupajuću, školsku 2018/2019.

Cilj projekta “Moja karijera – Međusektorski do razvijenog sistema karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama u Kruševcu” je unapređivanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih, tokom srednjoškolskog obrazovanja, kroz institucionalizaciju međusektorskog modela karijernog razvoja mladih, širenje mreže partnerstava i usluga, kao i dalji razvoj modela KVIS na teritoriji grada Kruševca.

Radionici, održanoj u prostorijama Rasinskog upravnog okruga, prisustvovala je i Olivera Stepanović iz SOLIDAR SUISSE-a.