PROMOCIJA PLATFORME MOJ POSLANIK – AKCIJA U KRUŠEVCU

U okviru projekta “Moj poslanik”, prva u nizu akcija usmerenih na predstavljanje ažurirane platforme mojposlanik.rs, koja ima za cilj unapređenje komunikacije građana i građanki sa izabranim predstavnicima/ama u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sprovedena je 14. septembra, u Kruševcu.

Kruševljani i Kruševljanke imali su priliku da kroz VR naočare posete platformu, volonteri/ke i predstavnici/e Edukativnog centra – Kruševac (ECK) podelili su 2000 lifleta u toku ulične akcije i u poštanske sandučiće, a promo materijal je postavljen i na frekventnim mestima u gradu (kafići i restorani). Cilj akcije je podsticanje građana i građanki da koriste mogućnost da, putem platforme, postave pitanja i zatraže reakciju narodnih poslanika i poslanica, u skladu sa njihovim nadležnostima, kako bi se poboljšala komunikacija, ali i podigao nivo odgovornosti poslanika/ca.

Projekat MOJ POSLANIK sprovodi niški PROAKTIV, uz finansijsku podršku National Endowment for Democracy, a Edukativni centar – Kruševac je partnerska organizacija za Rasinski okrug.