Projekat ,,Lokalni poziv za EU’’, koji realizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju sa partnerima Grupom 484 i Fondacijom Jelena Šantić, osnažuje lokalne inicijative za doprinos procesima pridruživanja EU, stvarajući decentralizovano društvo koje neguje kulturnu različitost i participatornu demokratiju. Ovaj projekat finansira Evropska unija, a realizuje se od 1. januara 2020. do 30. aprila 2023. godine.

Cilj je podrška lokalnim inicijativama i organizacijama civilnog društva kroz identifikaciju njihovih potreba i kapaciteta, obuku i mentorstvo, dodeljivanjem projekata, povećanjem vidljivosti OCD putem regionalnih kampanja, osnaživanjem i povezivanjem kroz regionalne centre i učešćem u pregovorima o pristupanju EU (zastupanjem ideja vladavine prava i kulturne raznolikosti na lokalnom nivou).

Osnovne aktivnosti:

  • Istraživanje kapaciteta i potreba organizacija civilnog društva i neformalnih grupa i inicijativa građana
  • Obuke i individualna mentorstva za organizacije civilnog društva i neformlane inicijative – podrška programskom i organizacijskom razvoju i sprovođenju lokalnih inicijativa
  • Mapiranje i uključivanje 6 regionalnih centara za podršku razvoja organizacija i nefromalnih inicijativa
  • Poziv za OCD i neformalne inicijative za finansijsku i mentorsku podršku njihovim aktivnostima (platforma www.promeni.rs)
  • Promovisanje vrednosti kulturne raznolikosti u društvu
  • Promovisanje ideje i vrednosti vladavine prava i razvijanje demokratije

U okviru ovog projekta, Edukativni centar – Kruševac je jedan od šest regionalnih centara (HUBova) za podršku razvoju organizacija i neformalnih inicijativa odnosno HUB (hab) za centralnu Srbiju. Uloga haba je podrška grupama na terenu u apliciranju i razvoju inicijative, izrada policy brief dokumenata, promocija rada regionalnog centra, kao i promo kampanja projekta.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed