Projekat “IMPAKT – Iskorak Mladih Prema AKTivnom učešću” sprovodi Edukativni centar – Kruševac, u okviru programa MLADI koji finansira Evropska unija. Cilj projekta je podsticanje aktivnog učešća mladih i unapređenje njihove vidljivosti, kroz uključivanje mladih u kreiranju medijskih sadržaja.

Tokom šestomesečnog projekta, koji se realizuje do kraja jula 2021. godine, na osnovu javnog poziva, 10oro odabranih mladih učestvovaće u setu online radionica, sa ciljem sticanja znanja o značaju medijske pismenosti i načinu kreiranja medijskih sadržaja. Na postojećem sajtu eumladi.ec.org.rs biće kreiran segment – ImpaktMladih, za koji će sadržaje pripremati mladi. Učesnici projekta će, nakon online radionica, formirati omladinsku redakciju u koju će uključiti nove članove, a zatim delegirati teme sa fokusom na interesovanja, potrebe i stavove mladih. Omladinska redakcija će pripremati i učestvovati u snimanju 10 emisija (audio) IMPAKT, na podcastu KRAK (Kruševački Radio Aktivistički Kutak) Edukativnog centra – Kruševac. Planirana je organizacija tri sastanka mladih (učesnika projekta) sa lokalnim akterima, kako bi stekli bolji uvid u različite vidove angažovanja i aktivnog uključivanja u lokalnu zajednicu. Omladinska redakcija će osmisliti i objaviti 10 tekstova na eumladi.ec.org.rsImpaktMladih.

Program MLADI sprovodi Institut za medije i različitosti, zajedno sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Lokal Pressom, Institutom za medije i različitosti – Zapadni Balkan i Novim Magazinom.

                                                                                                               

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed