Projekat „Ekonet – korak dalje“ ima za cilj da doprinese primeni nacionalnog Programa upravljanja otpadom, u četiri okruga u Srbiji: Zlatiborskom, Zaječarskom, Zapadno Bačkom i Rasinskom. Reč je o šestomesečnom projektu koji, do kraja 2022. godine, realizuje požeška Forca, sa još tri organizacije članice mreže Ekonet: Timočkim omladinskim centrom, Somborskim edukativnim centrom i Edukativnim centrom – Kruševac.

Namera je da se unaprede znanja dece predškolskog i školskog uzrasta o pravilnom upravljanju komunalnim otpadom, poveća informisanost građana i građanki i lokalnih samouprava (JLS) o nacionalnom Programu upravljanja otpadom, kao i obavezama JLS koje iz njega proizilaze. Fokus je na integrisanju principa rodne ravnopravnosti u dokumentima koji se bave temom komunalnog otpada, ali i jačanju kapaciteta mreže Ekonet, kroz razvoj ekspertize i prijem novih članica. U okviru projekta „Ekonet – korak dalje“ planiran je niz aktivnosti: edukativne (za predškolce i osnovce), promotivno – informativne (javni događaji, medijska kampanja, analize i sastanci) i jačanje kapaciteta mreže (obuke i širenje Ekoneta).

Ove aktivnosti su deo programa „EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine“ koji realizuju Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

ekosistem.mis.org.rs 

mis.org.rs

                                                   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed