Projekat „AKTER – aktivizam, edukacija i volonterizam mladih“, koji sprovodi Edukativni centar – Kruševac, bavi se unapređivanjem dostupnosti i obima korišćenja programa mobilnosti mladih, kroz podršku boljem informisanju mladih o programima, kao i pružanjem podrške mladima na nivou lokalne zajednice u ispunjavanju administrativnih i drugih procedura za uključivanje i korišćenje mogućnosti kroz nacionalne i međunarodne programe edukativne mobilnosti.

Cilj projekta je pružanje doprinosa unapređivanju aktivnog učešća mladih žena i muškaraca u društvenom životu lokalne zajednice, kroz promovisanje i podršku učešću mladih žena i muškaraca u različitim programima i projektima nacionalne i međunarodne mobilnosti i saradnje mladih.

Specifični ciljevi projekta su:
– Unapređivanje informisanosti mladih o nacionalnim i evropskim edukativnim i volonterskim programima namenjenim mladima.
– Predstavljanje mogućnosti i praktičnih iskustava mladih koji su učestvovali u evropskim programima, kroz audio – vizuelne sadržaje i interaktivne radionice, prezentacije i javne događaje
– Podizanje motivacije i praktična podrška mladima da se aktivno uključe u postojeće nacionalne i međunarodne programe mobilnosti namenjene mladima.

Očekivani rezultati projekta:
1. Promovisan projekat i projektne aktivnosti na nivou lokalne zajednice (Kruševac)
2. Najmanje 25oro mladih tokom trodnevne obuke, obučeno i angažovano da se uključe u realizaciju projektnih aktivnosti, kao vršnjački edukatori.
3. Kreirano, produkovano i emitovano: opšti promo spot projekta i 5 video spotova sa promocijom programa mobilnosti za mlade. Snimljeno 7 audio emisija i emitovano na podkastu KRAK.
4. Održano najmanje 6 interaktivnih radionica sa prezentovanjem programa mobilnosti za mlade.
5. Održano najmanje 6 interaktivnih prezentacija sa prezentovanjem neposrednih iskustava mladih koji su koristili programe mobilnosti.
6. Održano najmanje 6 javnih događaja na kojima su najširoj lokalnoj publici predstavljene mogućnosti koje postoje u okviru programa mobilnosti namenjenih mladima.

Kako bi se ostvarili očekivani rezultati biće sproveden niz aktivnosti: promotivna kampanja, trodnevna obuka – Škola omladinskog aktivizma, radionice, prezentacije i javni događaji.

Projekat „AKTER – aktivizam, edukacija i volonterizam mladih“ sprovodi se, od 10. oktobra 2022. do 10. jula 2023. godine, na teritoriji Kruševca (kontakt osoba za više informacija: Ana Tomić, ana@ec.org.rs).

Projekat „AKTER – aktivizam, edukacija i volonterizam mladih“ sprovodi Edukativni centar – Kruševac. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Detaljnije informacije o projektu ReLOaD2 dostupne su ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed