PROJEKAT „ZNANJEM DO POSLA“ – RAZMENA ISKUSTAVA NA STAROJ PLANINI

Na Staroj planini se, 16. i 17. decembra, projektni tim programa “Znanjem do posla” sastao sa svojim brokerima i saradnicima. Tom prilikom održana je radionica sa ciljem razmene iskustava na polju zapošljavanja i podizanja zapošljivosti mladih na lokalnom nivou.

Predstavljeni su četvorogodišnji rezultati svih uključenih aktera na razvoju i implementaciji inovativnih modela za zapošljavanje mladih, kao i realizovane aktivnosti brokerskih organizacija na jačanju i osposobljavanju mladih za ulazak na tržište rada. Obuke na radnom mestu kroz projekat “Znanjem do posla” prošlo je 1.058 polaznika u 128 kompanija, 350 mladih iz kategorije teže zapošljivih je dobilo neku vrstu profesionalne podrške, od kojih je gotovo 100 uključeno u obuke na radnom mestu, dok je više od 60% polaznika došlo do zaposlenja. Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije je podržao razvoj 19 inovativnih modela, kroz koje je 400 mladih dobilo podršku na putu ka zaposlenju ili samozaposlenju.

Projekat “Znanjem do posla”, od januara 2020. ulazi u drugu, četiri godine dugu, fazu implementacije, uz podršku Vlada Švajcarske i Srbije.

Edukativni centar Kruševac će, od januara 2020. godine, biti broker programa “Znanjem do posla” u Kruševcu.

Detaljnije o programu na znanjemdoposla.rs.