PROJEKAT “PODELJENA PROŠLOST – ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST“ (DIVIDED PAST – JOINT FUTURE) – NACIONALNE KAMPANJE

  1. Kampanja „Prihvatanje štete“ (Embracing Damage) sprovodi se u nekoliko koraka, a prvi je okupio 25 mladih iz Tuzle kroz edukaciju i aktivnosti na procesu pomirenja i omladinskog aktivizma u sferi mira u Bosni i Hercegovini. Na kraju dvodnevnih radionica organizovan je Flash Mob na ulicama Tuzle i postavljanje transparenta na Korzou i Plavom mostu.
  2.  
  3. Drugi deo ove kampanje sproveden je u subotu, 17. marta. Učesnici radionice za izgradnju mira u Bosni i Hercegovini imali su priliku da učestvuju u zakopavanju vremenske kapsule, u koju su stavljene njihove mirovne poruke. Projektom je planirao, okupljanje učesnika za pet godina i iskopavanje vremenske kapsule. 
  4. Prezentacija studije: „Proces pomirenja na Zapadnom Balkanu i u Turskoj: Kvalitativna studija“, Kosovo*. Ova kvalitativno istraživanje sprovedeno je u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, na Kosovu*, Makedoniji, Albaniji i Turskoj u okviru projekta „Podeljena prošlost – zajednička budućnost“. Projekat je okupio 18 organizacija civilnog društva u regionu.  http://jointfuture.org/news/qualitative-study/  
  1. Drugi sastanak na kojem se raspravljalo o prezentaciji studije: „Proces pomirenja na Zapadnom Balkanu i Turskoj: Kvalitativna studija“, Kosovo*. 
  2. Nacionalna radionica za stvaranje društvenih i inovativnih ideja, u Bitoli (Makedonija), razvila je predloge za rešavanje aktuelnih problema kroz poslovne ili projektne ideje, koje paralelno doprinose procesima izgradnje mira i pomirenja. 
  3. U okviru projekta “Podeljena prošlost – zajednička budućnost”, u Prištini, održana je radionica za 14 nacionalnih fasilitatora sa ciljem istraživanja inovativnog pristupa u izgradnji mira na Zapadnom Balkanu i u Turskoj. 

Projekat „Podeljena prošlost – zajednička budućnost“ (Divided Past – Joint Future) finansira Evropska unija. 

Detaljnije informacije na: www.jointfuture.org

https://www.facebook.com/JOINTFUTURE/

Изборник