PRIJAVITE SE! OTVOREN KONKURS – Šta Nam Teško!

Od 26. avgusta, zvanično je otvoren prvi krug konkursa „Šta Nam Teško“, kroz koji će do kraja godine biti podržano 135 #ŠtaNamTeško akcija širom Srbije iznosom od 20.000 do 48.000 dinara po projektu, a ukupno sa 6.5 miliona dinara!

Projekat Nacionalni program volontiranja – MLADI SU ZAKON i konkurs „Šta Nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije, u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Prvi krug konkursa za #ŠtaNamTeško akcije zvanično je otvoren do srede 25. septembra. Na konkursu mogu učestvovati mladi (uzrasta od 15 do 30 godina) članovi i članice udruženja mladih i udruženja za mlade, kao i neformalne grupe mladih.

Detalјi konkursa i smernice za konkurisanje nalaze se na platformi mladisuzakon.rs i možete ih pročitati na StaNamTesko – konkurs.

U sklopu ovog razvijen je i program mentorske podrške, sa cilјem da mladima koji bi želeli da urade nešto korisno u svojoj zajednici, a nemaju prethodnog iskustva, pre svega pruži podršku i omogući da jedna od 135 #ŠtaNamTeško akcija koju će izvesti bude i proces učenja. Dovolјno pročitati uslove konkursa, osmisliti ideju i kontaktirati mentora ili mentorku koji su zaduženi za okrug, a oni će pomoći da, do isteka roka za konkurisanje, svoju ideju pretočite u prijavni formular i prijavite se. Prijavni formular je dostupan na projekti.mladisuzakon.rs.

Svi kontakti mentora i mentorki, kao i okruzi za koje su zaduženi, nalaze se OVDE.

Šta Nam Teško – PRIJAVITE SE!