Preduzimanje akcije protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima – Međunarodni trening u Trsteniku

„Preduzimanje akcije protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima“ je internacionalni partnerski projekat za razvoj veština omladinskih radnika/ca i lidera/ki i usvajanje inovativnih alata u oblasti borbe protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima i promovisanja rodne ravnopravnosti, u okviru koga se, do 9. septembra, u Trsteniku, održava međunarodni trening kurs. Projekat sprovodi Edukativni centar – Kruševac u partnerstvu sa 3 omladinske organizacije iz Španije, Slovenije i Hrvatske i uz finansijsku podršku EYF-a (European Youth Foundation) i Saveta Evrope.

Trening u Trsteniku, okupio je 30 učesnika i učesnica iz zemalja članica Saveta Evrope, a fokus je na interaktivnim, inovativnim i kreativnim metodama neformalnog obrazovanja o rodnim stereotipima, seksizmu i govoru mržnje na rodnoj osnovi. Učesnici i učesnice će steći teorijsko znanje i praktične veštine, kako da medijske alate koriste kao efikasnu metodu socijalne intervencije u radu sa mladima. Svrha ovog partnerskog projekta je unapređenje i razmena različitih znanja i iskustava, diskusija o rodnoj problematici u medijskom kontekstu i kreiranje plana za preduzimanje akcije protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima.

Početku treninga „Preduzimanje akcije protiv rodnih stereotipa i seksizma u medijima“, prisustvovali su predstavnici trsteničkog Opštinskog veća, Kancelarije za mlade i medija.