„PODELJENA PROŠLOST – ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST“ – OTVOREN POZIV ZA PROJEKTE

„Podeljena prošlost – zajednička budućnost“ (Divided Past – Joint Future) je projekat koji implementira konzorcijum 18 partnera (7 IPA zemalja korisnica, kao i Slovenija, Hrvatska, Austrija i Holandija), među kojima je i Edukativni centar Kruševac. Nosilac je Omladinski komunikativni centar Banja Luka, a projekat uključuje organizacije civilnog društva, istraživačke institute, fondacije i 13 partnera iz privrednog sektora.

U ime konzorcijuma, Omladinski komunikativni centar Banja Luka raspisuje Javni poziv za finasiranje projekata organizacija civilnog društva u 7 zemalja, među kojima je i Srbija. Poziv je otvoren do 15. septembra 2018.

Poziv je objavljen u sklopu projekta “Divided Past – Joint Future”, koji se sprovodi u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, a podržan je od Evropske unije. Poziv je otvoren za podršku malim projektima organizacija civilnog društva zemalja Zapadnog Balkana i Turske, sa ciljem povećanja različitosti u društvu i inkluzije različitih strana i bitnih učesnika, a kroz proces pomirenja.

Kriterijumi i potrebna dokumentacija dostupni su na: http://jointfuture.org/news/call-for-the-proposals/