NACIONALNA KONFERENCIJA O FILANTROPIJI – ZAJEDNO ZA SNAŽNIJE ZAJEDNICE

Trag fondacija i Koalicija za dobročinstvo, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizovali su, u Beogradu, 5. novembra, Nacionalnu konferenciju o filantropiji: Zajedno za snažnije zajednice.

Konferencija, organizovana u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, okupila je brojne predstavnike civilnog, javnog i korporativnog sektora. Tokom jedanaest sesija, vođen je dijalog o izgradnji podržavajućeg pravnog i fiskalnog okvira za davanje za opšte dobro, predstavljeni su podaci o filantropskim trendovima, kao i aktuelne prakse u ovoj oblasti.

Tom prilikom, predstavljena je i STVARNO VAŽNA kartica, inovativan i održiv model prikupljanja sredstava i razvoja lokalnih zajednica, koji povezuje građane, organizacije civilnog društva i lokalne biznise. STVARNO VAŽNU karticu u Srbiju uvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a Kruševac je jedan od pet gradova izabranih za ovaj program, u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje. Među  partnerskim organizacijama u programu uvođenja STVARNO VAŽNE kartice je i Edukativni centar Kruševac.

Projekat za unapređenje okvira za davanje, finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac i dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.