MOJA KARIJERA – TREĆI SAJAM TIMOVA ZA KVIS SREDNJIH ŠKOLA U KRUŠEVCU

U organizaciji Edukativnog centra Kruševac, 29. oktobra, održan je 3. Sajam timova za karijerno vođenje i savetovanje (KVIS) kruševačkih srednjih škola.  Uz podršku SOLIDAR SUISSE, Sajam je organizovan u okviru projekta “Moja karijera – Međusektorski do razvijenog sistema karijernog vođenja i savetovanja u Kruševcu”.

Na štandovima Sajma, Timovi za KVIS kruševačkih srednjih škola predstavili su aktivnosti u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, kao i obrazovne profile. Uz podelu pojedinačnih karijernih informatora za svaki obrazovni profil, održane su i prezentacije. Sajam, koji je privukao veliki broj zainteresovanih: učenika, predstavnika obrazovnih ustanova i institucija, otvorili su programski direktor Edukativnog centra Kruševac, Ilija Jovanović i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Kruševac, Predrag Marković. Sajam je posetila i Olivera Stepanović iz SOLIDAR SUISSE-a.

Cilj projekta “Moja karijera – Međusektorski do razvijenog sistema karijernog vođenja i savetovanja u Kruševcu” je unapređivanje zapošljivosti i zapošljavanja mladih, kroz institucionalizaciju međusektorskog modela karijernog razvoja mladih, širenje mreže partnerstava i usluga, kao i dalji razvoj modela KVIS (karijernog vođenja i savetovanja) na teritoriji Grada.