Medijski doručak u Kruševcu – Veliko interesovanje medija za sprovođenje projekta “Moj poslanik”

Edukativni centar – Kruševac (ECK), kroz projekat MOJ POSLANIK, u drugoj godini realizacije, nastavlja da prati rad narodnih poslanika iz Rasinskog okruga, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a realizovane i planirane aktivnosti prezentovane su, na doručku sa predstavnicima medija organizovanom, 10. avgusta, u Kruševcu. Događaju su prisustvovali i predstavnici niške organizacije PROAKTIV koja sprovodi projekat, uz podršku National Endowment for Democracy (NED), a ECK je partnerska organizacija za Rasinski okrug.

Ističući da je, do sada, ostvarena komunikacija sa 44 narodna poslanika, Dragan Miljković, koordinator projekta iz niškog PROAKTIV-a, u izjavi za elektronske i štampane medije iz Rasinskog okruga, dodao je: “Na samom početku komunikacije, po pravilu, prepoznajemo rezervu kod narodnih poslanika, a nakon prvih susreta, komunikacija postaje spontanija i učestalija.”  Predstavnici medija, pokazali su veliko interesovanje za rezultate aktivnosti – sprovedenih u prethodnom periodu, kao i za dalju realizaciju projekta “Moj poslanik”.

U protekloj  godini, PROAKTIV je proširio online platformu  mojposlanik.rs, koja je prethodno povezivala građane na jugu Srbije sa izabranim poslanicima iz njihovih pet okruga, na Rasinski, Raški i Istok Srbije. Na taj način, omogućeno je i građanima i građankama Rasinskog okruga da, putem ove platforme, postave pitanja koja smatraju važnim za lokalnu zajednicu, poslanicama i poslaniku iz njihovog okruga.

Predstavnici Edukativnog centra – Kruševac podsetili su i na akcije podele lifleta, organizovane u Kruševcu, Brusu i Ćićevcu, kako bi se građani i građanke postakli na aktivnije uključivanje u procese donošenja odluka. Projekat “Moj poslanik” realizuje se do aprila 2022. godine.