KARIJERNI KVIZ: Koje ti zanimanje odgovara?

Karijerni kviz interesovanja – Wayfi  je kratak kviz/test namenjen mladima koji još nisu jasno definisali svoja interesovanja i sposobnosti, mladima koji nemaju jasno sliku o izboru zanimanja, ali i mladim osobama koje žele da provere svoja interesovanja i profesionalan izbor.

Kviz se sastoji od dva dela koja sagledavaju tvoja interesovanja i sposobnosti. Na kraju kviza dobićeš ličnu analizu, koja sadrži izlistane oblasti rada i zanimanja, koje bi na osnovu datih odgovora trebalo da budu tvoj prioritet pri izboru zanimanja. Uz listu dobićeš i objašnjenje za svaku preporučenu oblast rada.

Ukoliko ti je potrebna podrška oko razumevanja rezultata i dodatno savetovanje, možeš se obratiti karijernim savetnicima, koji će ti pomoći u daljoj analizi i definisanju karijernog puta.

KVIZ je dostupan OVDE.

Pronaći posao bez praktičnog radnog iskustva, danas je teško. Program “Znanjem do posla” pruža pomoć i podršku u prevazilaženju ovog problema, otvara mogućnosti da stekneš iskustvo i lakše dođeš do posla. Ako ne znaš koju školu ili fakultet da odabereš niti kojim zanimanjem želiš da se baviš, ako ne umeš da utvrdiš koji su tvoji talenti i interesovanja, ako želiš da saznaš koje škole i fakulteti su ti na raspolaganju i kakve radnike traže poslodavci, DOĐI u karijerni centar. Rade u pet gradova, među kojima je i Kruševac.

Edukativni centar Kruševac je lokalni partner programa “Znanjem do posla” na teritoriji Grada i Rasinskog okruga.

Detaljnije o ovom programu pročitaj na znanjemdoposla.rs.