Javni poziv za poslodavce iz Rasinskog okruga

Na poziv mogu da se prijave poslodavci sa teritorije Rasinskog okruga, koji imaju potrebu za zapošljavanjem, odnosno kojima nedostaju radnici u pojedinim zanimanjima.

Program podrazmeva plaćenu radnu praksu u trajanju od 1 do 3 meseca za nezaposlena lica, i to: povratnike iz inostranstva i teže zapošljive grupe na tržištu rada. Radna praksa odvija se na radnom mestu, u kompanijama, koje budu izabrane za učešće u programu.

Poslodavci, koji se prijave i budu izabrani za učešće u programu, stiču pravo na finansijski podsticaj (bespovratna finansijska sredstva) za realizaciju radne prakse za nezaposlena lica – povratnike iz inostranstva i druge teže zapošljive grupe na tržištu rada.

Sredstva za realizaciju Programa radne prakse obezbeđena su iz  projekta „Podrška integraciji na tržište rada povratnika i drugih teže zapošljivih grupa kroz sticanje nedostajućih veština za tržište rada’’ , koji zajednički sprovode Razvojni biznis centar Kragujevac i Edukativni centar Kruševac. Projekat se realizuje pod okriljem Globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ (PME), koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da nam se jave, i popunjavanjem prijave iskažu svoje interesovanje za učešće u programu radne prakse.

Detaljne informacije o javnom pozivu i programu, uslovima učešća, kriterijumima izbora kompanija i načinu prijavljivanja, dostupne su u tekstu Javnog poziva, koji možete preuzeti OVDE

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDE

Rok za prijavu: 7.03.2023, do 24.00h.