Info dan – Informišite se o javnom pozivu za povratnike iz inostranstva i druge teže zapošljive grupe!

Edukativni centar – Kruševac i Razvojni biznis centar Kragujevac objavili su Javni poziv za povratnike iz inostranstva i druge teže zapošljive grupe na tržištu rada sa teritorije Šumadije i Zapadne Srbije i Južne i Istočne Srbije, za učešće u Programu „Radna praksa u kompanijama za povratnike i druga teže zapošljiva lica’’. Tim povodom, u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Kruševac, 29. septembra od 12 do 13 sati, biće održan Info dan.

Program podrazumeva plaćenu radnu praksu u trajanju od 2 meseca za nezaposlena lica i to: povratnike iz inostranstva i teže zapošljive grupe na tržištu rada, kod poslodavaca koji imaju potrebu za novim zapošljavanjem u određenim zanimanjima i priliku za zasnivanje radnog odnosa. Sredstva za realizaciju Programa radne prakse obezbeđena su iz  projekta „Podrška integraciji na tržište rada povratnika i drugih teže zapošljivih grupa* kroz sticanje nedostajućih veština za tržište rada’’, koji zajednički sprovode Razvojni biznis centar Kragujevac i Edukativni centar – Kruševac. Projekat se realizuje pod okriljem Globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ (PME), koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Pozivamo sva zainteresovane koji pripadaju navedenim kategorijama da se prijave i popunjavanjem prijave iskažu interesovanje za učešće u programu radne prakse, kao i da dođu na Info dan u Kruševcu.

Detaljne informacije o javnom pozivu i programu, lokacijama, poslodavcima i otvorenim pozicijama,dostupne su u tekstu Javnog poziva, koji možete preuzeti OVDE

Prijavu možete podneti popunjavanjem online obrasca na sledećem LINKU

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDE

Rok za prijavu: 14.10.2022.

*Teže zapošljiva lica: mladi, žene, Romi, dugoročno nezaposlena lica, korisnici socijalne pomoći, mladi koji izlaze sa hraniteljskog smeštaja, mladi koji nisu ni u obrazovanju niti rade (NEET), lica bez ili sa niskim kvalifikacijama, nezaposlena lica iz ruralnih sredina, žrtve porodičnog nasilja, žrtve porodičnog nasilja, lica sa invaliditetom.