FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC ORGANIZOVALA KOMUNIKACIONI TRENING U KRUŠEVCU

U Kruševcu je, od 26. do 28. jula, u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac, održan komunikacioni trening za predstavnike: Fondacije za mlade Obrenovca, Nove Vizije iz Prijepolja i Edukativnog centra Kruševac. Reč je o jednoj u nizu obuka za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, u okviru “Mreže omladinskih Fondova Zapadnog Balkana i Turske” (Youth Bank Hub for Western Balkan and Turkey).

Na treningu je bilo reči o tome kako da sebe predstavimo drugima, razgovaralo se o glavnim stereotopima o mladima u javnosti, a fokus je bio na komunikacionim strategijama i odnosima sa medijima. U Kruševcu su svečano potpisani i ugovori o saradnji organizacija, u okviru Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana Turske.

Kako povećati učešće mladih u procesu donošenja važnih odluka u društvu, glavna je tema regionalnog projekta “Youth Bank Hub for Western Balkan and Turkey” koji se sprovodi u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Turskoj, a koji finansira EU. Nosilac projekta, u Srbiji je Fondacija Ana i Vlade Divac. U okviru “Mreže omladinskih Fondova Zapadnog Balkana i Turske”, Edukativni centar Kruševac realizuje projekat “Snaga strukturiranog dijaloga sa mladima”.