ECK U KRUŠEVCU ORGANIZUJE DVODNEVNU KONFERENCIJU „EVROPA ZA MLADE“

Konferencija “Evropa za mlade” biće održana u hotelu Dabi, u Kruševcu, 27. i 28. februara, sa ciljem promovisanja i podrške učešću mladih žena i muškaraca u različitim programima i projektima nacionalne i međunarodne mobilnosti i saradnje mladih. Na konferenciji, u organizaciji Edukativnog centra Kruševac, će biti reči o programima edukativne mobilnosti mladih, uz predstavljanje primera dobre praske iz Srbije i zemalja regiona, a diskutovaće se i o procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, sa fokusom na mlade i zapošljavanje.

Na konferenciji, između ostalih, učestvovaće: predstavnici Mreže mladih Jugoistočne Evrope iz Sarajeva, DELI centra iz Niša, Beogradske otvrorene škole, lokalnih partnera, predstavnici javnog, civilnog i biznis sektora iz Kruševca, Obrenovca, Beograda, Vrnjačke Banje, Kragujevca, Trstenika, Brusa, Paraćina i drugih gradova.

Konferencija  “Evropa za mlade” organizuje se u okviru projekta “EdU mobilni – Tvoj korak ka Evropi” koji ECK sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i  Inicijative „Progovori o pregovorima – transparentno, odgovorno i inkluzivno vođenje pregovora o pristupanju Evropskoj uniji“ koju realizuju Edukativni centar Kruševac i Beogradska otvorena škola (BOŠ), a podržava Fondacija za otvoreno društvo Srbija.

Za učešće na Konferenciji se možete prijaviti do utorka, 26. februara u 15 časova, OVDE.