ECK I PROAKTIV U MAKEDONIJI – POSETA RAZMENE ISKUSTAVA SA ORGANIZACIJOM MLADINSKI KULTUREN CENTAR BITOLA

U periodu od 07. do 10. avgusta, predstavnici Edukativnog centra i Proaktiva su realizovali posetu razmene iskustava sa organizacijom Mladinski kulturen centar iz Bitolja (Makedonija), a u okviru projekta “Paket usluga za mlade  –  Za uspešnu tranziciju iz obrazovanja u svet rada”. Poseta je organizovana u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji” i programske komponente Jačanje kapaciteta programskih partnera i mogućnosti za realizaciju Programa razmene iskustava.

Mladinski kulturen centar (MKC) Bitola je priznata i prepoznata organizacija u Makedoniji i regionu koja se duži niz godina bavi programima podrške mladima u oblastima razvoja karijere, jačanja zapošljivosti i zapošljavanja.

Poseta organizaciji iz Makedonije  je organizovana u cilju daljeg jačanja organizacionih i upravljačkih praksi i procedura programskih partnera, kao i razmeni specifičnih znanja i veština iz oblasti delovanja organizacija  – karijerni razvoj, unapređivanje zapošljivosti i zapošljavanje mladih.

Poseban deo posete je bio usmeren na osmišljavanje mogućnosti za programsko umrežavanje i sprovođenje zajedničkih aktivnosti. Verujemo da ćemo razmenom iskustva doprineti razvoju kapaciteta naših organizacija za bavljenje ovom temom, kao i unaprediti buduću saradnju u ovoj oblasti.

Rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.