Ciklus emisija „Youthe“ na podkastu KRAK – Gost Nemanja Jovičić

Ciklus emisija „Youthe“ na podkastu KRAK Edukativnog centra – Kruševac realizuje se u okviru projekta „Garancije za mlade u lokalnim politikama i praksi“.

Gost prve emisije bio je Nemanja Jovičić iz Razvojnog biznis centra iz Kragujevca. Sa Nemanjom smo u Youthe-u govorili o tome šta je i čime se bavi Razvojni biznis centar iz Kragujevca, koje usluge RBC nudi mladima kao i o tome šta bi Nemanja izdvojio kao najveće uspehe u dosadašnjem radu. Kako su mladi u fokusu projekta „Garancije za mlade u lokalnim politikama i praksi“, a i ciljna grupa sa kojom RBC radi, razgovarali smo i o tome koji su problemi sa kojima se mlade osobe suočavaju u procesu tranzicije iz sveta obrazovanja u svet rada, šta je sve potrebno organizovati da bi se mladima olakšao prolazak kroz ovaj proces, kao i kakva je trenutna situacija u Kragujevcu u odnosu na mlade i zapošljavanje. Poslušajte emisiju Youthe na YT kanalu Edukativnog centra – Kruševac ili na radiju KRAK utorkom, četvrtkom i subotom od 12 časova.

Projekat „Garancije za mlade u lokalnim politikama i praksi“ Edukativni centar – Kruševac sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena – Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti“ uz finansijsku podršku Evropske Unije. Stavovi izneti u emisiji ne izražavaju nužno stavove donatora ni Beogradske otvorene škole i za njih je isključivo odgovoran Edukativni centar – Kruševac.