AKCIJA U TRSTENIKU – IMATE PRAVO DA ISKORISTITE SVOJE BIRAČKO PRAVO!

Sa ciljem informisanja građana i građanki Trstenika o pravu koje imaju kao birači, a povodom parlamentarnih izbora zakazanih za 4. april 2022, Edukativni centar – Kruševac je, 16. marta, u ovoj opštini sproveo prvu u nizu akcija IMATE PRAVO DA ISKORISTITE SVOJE BIRAČKO PRAVO!

Volonteri/ke i predstavnici/e Edukativnog centra – Kruševac (ECK) podelili su 700 lifleta, u toku ulične akcije i u poštanske sandučiće stanovnika Trstenika, a u sklopu projekta MOJ POSLANIK. Na prednjoj strani lifleta je glavna poruka akcije, a na poleđini, između ostalog, citiran član Zakona o izboru narodnih poslanika Republike Srbije – Birač je slobodan da odluči hoće li glasati i kako će glasati. Niko nema pravo da sprečava ili primorava birača da glasa, da ga poziva na odgovornost zbog toga što je glasao ili što nije glasao i da od njega traži da se izjasni za koga je glasao ili zašto nije glasao. (član 4)

Projekat MOJ POSLANIK sprovodi niški PROAKTIV, uz podršku National Endowment for Democracy, a Edukativni centar – Kruševac je partnerska organizacija za Rasinski okrug.