nedelja , 20 avgust 2017
PREDSTAVNICI/E ECK NA TRENINGU U OKVIRU PROJEKTA „TI, JA I RODNA RAVNOPRAVNOST“

PREDSTAVNICI/E ECK NA TRENINGU U OKVIRU PROJEKTA „TI, JA I RODNA RAVNOPRAVNOST“

  U Nišu, od 9. do 13. marta, petoro mladih iz Edukativnog centra Kruševac prisustvovalo je treningu „Prevencija rodno zasnovanog nasilja kroz upotrebu Forum teatra i politike o zaštiti dece i mladih“ koji je realizovao Centar za omladinski rad (CZOR), u okviru projekta „Ti, ja i rodna ravnopravnost“.

  Projekat uključuje devet partnerskih organizacija iz sledećih gradova: Kruševac, Novi Pazar, Požarevac, Zaječar, Beograd, Bečej, Sombor, Pančevo i Novi Sad. Trening u Nišu, uz učesnike/ce iz Edukativnog centra Kruševac, okupio je predstavnike/ce još pet organizacija: Forum za kreativno delovanje iz Novog Pazara, Omladina Jazas-a Požarevac, Timočki omladinski centar iz Zaječara i Organizacija kreativnog okupljanja iz Beograda.

 Projekat je usmeren na promociju i jačanje uvažavanja različitosti sa posebnim fokusom na rodnu ravnopravnost i sprečavanje rodno zasnovanog nasilja. Cilj je podizanje svesti o rodnoj ravnopravnosti, na taj način što će pomenute organizacije  u svakodnevnom radu sa mladima koristiti interaktivne metode pozorišta – Forum teatar.

  Nakon treninga, učesnici/ce će u svojim organizacijama realizovati multiplikacione radionica na kojima će kreirati scene Forum teatra, a nakon toga će uslediti javno predstavljanje Forum teatra široj zajednici. Organizacije koje učestvuju u ovom projektu biće uključene i u realizaciju zajedničke kampanje  „Inspiriši slobodu“.