nedelja , 20 avgust 2017
POSETITE NOVI SAJT YOUTH-WORK.ME!!!

POSETITE NOVI SAJT YOUTH-WORK.ME!!!

            U organizaciji Udruženja građana „Edukativni centar Kruševac“, od 19. do 27. januara, u Brzeću, održan je Međunarodni trening „Onlajn alati u omladinskom radu i neformalnom učenju“ (Online tools in youth work and non-formal learning). Trening je okupio 30 učesnika/ca  –  omladinskih radnika/ca, koordinatora/ki, lidera/ki i aktivista/kinja iz deset zemalja, članica Saveta Evrope: Srbije, Crne Gore, Kipra, Hrvatske, Albanije, Makedonije, Turske, Grčke, Bosne i Hercegovine i Rumunije. Glavna ideja ovog projekta je promocija postojećih i primena novih „alata“ u poboljšanju kvaliteta omladinskog rada i neformalnog učenja.

          U okviru projekta „Online tools in youth work and non formal learning“ nastao je novi sajt www.youth-work.me, a sadržaj su kreirali učesnici međunarodnog trening kursa u Brzeću. Na sajtu, pored informacija o projektu, trening kursu i učesnicima, pronaći ćete i korisne alate koji su besplatno dostupni na internetu, a mogu imati široku primenu u omladinskom radu, neformalnom obrazovanju mladih, kao i za lični i profesionalni razvoj pojedinaca. Učesnici su se potrudili da predstave ove sajtove i objasne, kroz tutorijale snimane tokom treninga, kako ih koristiti.

        Međunarodni trening “Online tools in youth work and non-formal learning” organizovao je “Edukativni centar Kruševac”, u partnerstvu sa Youth Power (Kipar), Youth Alliance (Crna Gora) i Europe House Slavonski Brod (Hrvatska), uz podršku European Youth Foundation – Council of Europe.