nedelja , 20 avgust 2017
MEĐUNARODNI TRENING „PREDUZIMANJE AKCIJE PROTIV RODNO ZASNOVANOG NASILJA“ U ORGANIZACIJI ECK

MEĐUNARODNI TRENING „PREDUZIMANJE AKCIJE PROTIV RODNO ZASNOVANOG NASILJA“ U ORGANIZACIJI ECK

  U organizaciji Udruženja građana „Edukativni centar Kruševac“, od 30. marta do 7. aprila, u Vrnjačkoj Banji biće održan Međunarodni trening „Preduzimanje akcije protiv rodno zasnovanog nasilja“ (Taking action against gender-based violence). Trening će okupiti 30 učesnika/ca – omladinskih radnika/ca, lidera/ki i aktivista/kinja iz 11 zemalja, članica Saveta Evrope: Slovenije, Hrvatske, Litvanije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine, Španije, Italije i Srbije.

 Osnovna ideja projekta je da se učesnici/ce treninga osnaže za efikasnije i intenzivnije korišćenje inovativnih i kreativnih alata u svakodnevnim aktivnostima i promoviše poštovanje ljudskih prava, jednakih mogućnosti i rodne ravnopravnosti. U toku treninga u Vrnjačkoj Banji biće predstavljene i istražene mogućnosti upotrebe različitih video i grafičkih tehnika, kao i korišćenja onlajn „prostora” u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, stereotipa, predrasuda, seksizma i govora mržnje.

  Međunarodni trening “Taking action against gender-based violence” organizuje “Edukativni centar Kruševac” uz podršku European Youth Foundation – Council of Europe.