nedelja , 20 avgust 2017
Javne agore u sklopu projekta „Homo Europeanus“

Javne agore u sklopu projekta „Homo Europeanus“

U sklopu projekta „Homo Europeanus – prevazilaženje deficita znanja“ Edukativni centar – Kruševac je u toku maja organizovao četiri javne agore. Javneagore u organizovane u Klubu za mlade, na glavnom gradskom trgu i u vidu ulične akcije. Dve agore su organizovane na temu „Program EU – Velika šansa za mlade“. Ova aktivnost uključila je mlade ljude, članove učeničkih parlamenata u srednjim školama u Kruševcu, koji su neformalne strukture organizacije srednjoškolaca.

Nakon ove dve agore usledila je aktivnost: Srbija u EU! Šta od toga imam ja? Šta od toga ima moj grad? Ova aktivnost je organizovana na ulici, a učesnici su bili građani Kruševca. Naša ciljna grupa bili su zaposleni ljudi, te smo aktivnost i organizovali nakon radnog vremena. Gradjani su imali prilike da na zvezdaa napravljenim od papira daju odgovor šta po njihovom mišljenju imaju od članstva Srbije u EU, a šta bi od toga imao naš grad?

Četvrta agora pod nazivom „Prednosti i izazovi građana Evropske Unije“ je organizovana na glavnom gradskom trgu i učesnici su bili građani Kruševca. Našu ciljnu grupu činili su nezaposleni ljudi i to je razlog zašto smo vremenski ovaj događaj realizovali u toku radnog vremena.

Prenosimo vam deo atmosfere sa javnih agora.

IMG_2740

IMG_2963

IMG_2967

IMG_2753

IMG_1660